Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Veiligheid politieke ambtsdragers

De persoonlijke veiligheid van politieke ambtsdragers is een groot goed in Nederland. Zonder vrijheid en het gevoel van veiligheid kan het democratische proces in gevaar komen. De overheid neemt allerlei maatregelen om de veiligheid van politieke ambtsdragers te vergroten.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) 9 februari 2018

Zelfscan persoonlijke veiligheid

Politieke ambtsdragers kunnen echter zelf ook maatregelen nemen om de kans om slachtoffer te worden van intimidatie en agressie te verkleinen. Welke maatregelen dit zijn, ontdekt u met de zelfscan persoonlijke veiligheid. De zelfscan bevat 18 vragen in 4 categorieën. Deze categorieën zijn:

Veiligheid

in en om

de woning

Veiligheid

en gezin

Veiligheid

en digitale

communicatie

Veiligheid

onderweg

Het invullen van de zelfscan kost u ongeveer 5 minuten. Na het invullen van de vragen kunt u direct uw persoonlijke advies met veiligheidsmaatregelen downloaden.

De zelfscan is geschikt voor alle politieke ambtsdragers (gemeenteraadsleden, wethouders, burgemeesters, Statenleden et cetera).

Ga naar de zelfscan persoonlijke veiligheid

Het CCV ontwikkelde de scan in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Artikel delen