Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Over Omgevingsweb

Omgevingsweb is het grootste onafhankelijk platform over de fysieke leefomgeving en duurzaamheid, waar u kennis kunt opdoen, vragen stellen en ervaringen met vakgenoten kunt uitwisselen. Professionals vinden hier in één platform inzicht, inspiratie, interactie en overzicht. 


Redactionele Ambitie

Omgevingsweb wil een bijdrage leveren aan de uitwisseling van kennis en ideeën over een duurzame, inclusieve en leefbare samenleving. Steden raken steeds voller: meer bewoners, meer verkeer en meer toerisme. Tegelijkertijd is er in veel regio’s sprake van krimp en leegstand. Vaststaat dat onze leefomgeving de komende jaren verder zal transformeren als gevolg van het klimaatakkoord van Parijs, de verdere uitrol van de energietransitie, het hergebruik van afval en andere materialen in een circulaire economie, en door verdergaande technologische ontwikkeling. Uiteindelijk is het doel een leefbare omgeving te creëren, zowel in de stad als daarbuiten, die rekening houdt met al haar inwoners.

De leidende principes voor de redactie zijn dat de kwaliteit altijd doorslaggevend is, dat we samenwerken met de beste experts uit het veld, zoveel mogelijk perspectieven laten zien en dat we zowel een platform zijn voor uitwisseling van kennis als inhoudelijke discussie.

Omgevingsweb richt zich op de volgende redactionele pijlers: ruimtelijke ordening, grond en vastgoed, bouwen, milieu en natuur, duurzaamheid en energie, water, stedelijk beheer en infrastructuur, wonen en werken en bestuursrecht en handhaving.


Overzicht, inzicht, inspiratie en interactie

snel op de hoogte zijn van wat er speelt, een andere keer wilt u meer de diepte in en weten hoe het echt zit. We streven ernaar de kennis zo toegankelijk mogelijk te brengen, afgestemd op uw specifieke informatiebehoefte. Of dat nu overzicht, inzicht, inspiratie of interactie is. Daarom is Omgevingsweb  opgebouwd uit meerdere producten:

 

 • De nieuwsbrieven
 • Met de dagelijkse gratis nieuwsbrief Omgevingsweb Ochtendnieuws bent u altijd als eerste op de hoogte van wat er speelt in uw vakgebied.
 • De wekelijkse nieuwsbrief Headlines brengt het nieuws op hoofdlijnen en is met name gericht op beleidsmakers en bestuurders.
 • De nieuwe wekelijkse nieuwsbrief Omgevingsweb Duurzaamheid & energie zoomt in op alle  ontwikkelingen rond deze thema’s.
 • De dossiers
  Voor relevante actuele onderwerpen ontwikkelen wij dossiers, waar alle informatie overzichtelijk is gerangschikt. Hier vindt u onder meer relevante achtergrondartikelen, beleidsstukken, publicaties en jurisprudentie over een bepaald thema. Op Omgevingsweb zijn ca. 50 dossiers te vinden. 
 • De Kennisbank
  Hier vindt u alle relevante publicaties, rapporten, jurisprudentie en boeken over uw vakgebied. De Kennisbank is deels gratis toegankelijk en deels betaald.
  Indien u gebruik maakt van het Professioneel lidmaatschap kunt u de database met 7.000 jurisprudentiesamenvattingen op alle terreinen van het omgevingsrecht doorzoeken. Bovendien geeft dit toegang tot alle digitale boeken van Berghauser Pont Publishing.

   

 • Magazines
  Omgevingsweb brengt regelmatig digitale magazines uit waarin verschillende experts hun licht laten schijnen over een actueel topic.
   
 • Vraag & Antwoord
  Indien u een prangende vraag heeft,kunt u deze voorleggen aan een van onze experts.
   
 • LinkedIn groep
  Op onze linkedIn-groep kunt u direct in contact komen met 9.000 vakgenoten.
 • Evenementen, cursussen en opleidingen
  Samen met de Berghauser Pont Academy biedt Omgevingsweb jaarlijks zo’n 300 opleidingen op het gebied van leefomgeving en duurzaamheid. Daarvan is het merendeel gecertificeerd bij verschillende beroepsorganisaties en registers.

 


Omgevingsweb in cijfers

11.000

75.000

195.000

1.400

9.600