Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Jennemieke Kleijwegt nieuwe voorzitter van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland

Else Poortvliet heeft na vier jaar voorzitterschap de voorzittershamer van Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland overgedragen aan Jennemieke Kleijwegt.

Vereniging BWT Nederland 22 februari 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Else Poortvliet zal per 1 april haar eigen functie als afdelingshoofd Bouw- en Woningtoezicht bij de gemeente Den Haag ook beëindigen, aangezien zij vanaf die datum geniet van haar welverdiende pensioen, en het voornemen heeft een mooie lange reis te gaan maken door Europa. 

Jennemieke is na Henk Beekhuis, Margreet Schotman en Else Poortvliet de vierde voorzitter van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht. Maar Jennemieke is zeker geen onbekende binnen het bestuur, aangezien zij ook al vanaf 2020 bestuurslid is. In haar dagelijkse leven is zij directeur Vergunningen, toezicht en handhaving bij de gemeente Utrecht en stuurt zij daar een zeer groot team aan waarbinnen alle facetten waarmee de vereniging Bouw- en Woningtoezicht te maken heeft ook binnen haar vak afdeling plaatsvinden.

Er werd niet alleen afscheid genomen van Else Poortvliet tijdens de heidag. Ook Edwin Lastdrager heeft inmiddels bij zijn werkgever, de gemeente Enschede, zijn jas aan de kapstok gehangen, en geniet inmiddels van zijn pensioen. Hiermee kwam ook de functie van penningmeester vrij, waarbij de bestuursleden anoniem hebben ingestemd met het benoemen van Roelof Oost tot nieuwe penningmeester van de vereniging.  Roelof, die in het dagelijkse leven Teamleider Omgevingsontwikkeling is bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug, is ook geen onbekende binnen de vereniging, aangezien hij al 10 jaar bestuurslid is. Doordat met het afscheid van Else en Edwin er plaatsen vrij waren gekomen in het bestuur, was het in ieder geval ook fijn om een nieuw aspirant bestuurslid aan tafel te hebben. En dit nieuwe bestuurslid is Janke Wiersma, Teamleider Toezicht en Advies, Bouw en Milieu bij de gemeente Leeuwarden.

Het voltallige bestuur bedankten Else en Edwin voor hun vele jaren inzet voor de vereniging, en wensten Janke en Roelof veel succes met hun nieuwe functie, waarbij Janke als nieuw bestuurslid tijdens de aanstaande ALV op 30 mei aanstaande aan de leden zal worden voorgedragen voor benoeming. Het huidige bestuur van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland bestaat uit: Jennemieke Kleijwegt, Petra van Oosterbosch, Janke Wiersma, Roelof Oost, Maarten Smits. Jack, van ’t Ende, Vincent Weijermans en Dick Bezemer.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.