Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Verruiming Amsterdamse terrassen verlengd voor winterseizoen 2021/2022

Deze winter krijgen Amsterdamse horecaondernemers opnieuw de mogelijkheid om hun terras uit te breiden. Het college van B en W besloot deze week om de huidige tijdelijke vergunningen voor extra terrasruimte te verlengen voor het aankomende winterseizoen tot 1 maart 2022. De gemeente wil zo de zwaar getroffen horeca, die van eerdere verruimingen slechts beperkt gebruik konden maken, tegemoet komen. Bijna 1.200 ondernemers beschikken momenteel over een tijdelijke vergunning.

Gemeente Amsterdam 1 september 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Burgemeester Halsema: “De Amsterdamse cafés en restaurants kijken terug op een zware periode en hebben het nog steeds niet makkelijk. We willen de horeca daarom zoveel mogelijk ruimte geven. Amsterdammers en bezoekers kunnen ook deze winter gebruik maken van vele extra terrassen, verspreid door de stad.”

De sluitingstijden zullen weer tijdelijk worden verruimd van 20.00 uur naar 22.00 uur. Er mag geen terrasverwarming worden gebruikt anders dan al vergunde of ingebouwde verwarming. Losse verwarmingselementen zijn niet toegestaan. Ook houdt de gemeente rekening met de belangen van omwonenden. Ondernemers met een tijdelijke verruiming van het zomerterras hoeven niet opnieuw bij hun stadsdeel een volledige aanvraag in te dienen voor een verruimd winterterras. Zij krijgen hierover bericht van de gemeente. Het blijft wel mogelijk om een nieuwe of gewijzigde aanvraag in te dienen.

De ondernemers hoeven ook geen extra leges (belasting) te betalen voor de uitbreiding van hun terras. Elk stadsdeel beoordeelt zelf de situatie van de terrassen in de buurt. Wanneer de druk op de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare ruimte te groot wordt, wordt een vergunning voor een terrasuitbreiding niet verlengd.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.