Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Heerlen maakt tijdelijke winterterrassen mogelijk

Het college heeft vandaag besloten dat de horeca tijdelijke winterterrassen kan realiseren. Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021. Zo wordt de horecaondernemers de administratieve rompslomp van aanvraagformulieren en tekeningen maken bespaard. Wel moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Gemeente Heerlen 28 oktober 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De algemene toestemming gaat onmiddellijk in waardoor de werkzaamheden al tijdens de horecasluiting kunnen worden uitgevoerd. De eerdere toestemming voor verruiming van de terrassen blijft ook van kracht.

Infopunt

Om horecaondernemers nog verder te ontlasten richt de gemeente een infopunt in waar ondernemers niet alleen terecht kunnen met vragen over de voorwaarden, maar ook met technische vragen. Hier worden zij geholpen en geadviseerd hoe de overkapping eruit moet zien om aan de regelgeving te voldoen. Het infopunt is bereikbaar via horeca@heerlen.nl.

“Ondernemers hebben het zwaar. Daar waar het kan zoeken we de grenzen op in de regelgeving en zetten we extra middelen in om ondernemers te helpen. Nu de slecht-weer-periode voor de deur staat voldoen de terrassen niet aan de wensen van klanten en horecaondernemers. Bovendien duren de coronamaatregelen voort. Met deze tijdelijke algemene toestemming en de ondersteuning vanuit het infopunt willen we het de ondernemer zo makkelijk mogelijk maken.”, aldus Martin de Beer (wethouder economie).

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.