Bij de exploitatie van horeca komen veel regels kijken. Zo mag er enkel een horecabedrijf geëxploiteerd worden wanneer het bestemmingsplan van de desbetreffende buurt dat toestaat. Voorts geldt een vergunningplicht voor het openen van een terras en het schenken van alcohol, en dient de horeca-ondernemer zich aan openings- en sluitingstijden te houden om overlast te voorkomen.
Het momenteel aanhangige wetsvoorstel ‘Wet regulering mengformules’ moet het voor (horeca)ondernemers makkelijker maken om diverse diensten aan te bieden, zoals het combineren van een winkel en café. De toekomstige Alcoholwet zal naar verwachting leiden tot een strengere leeftijdscontrole bij het verkopen van alcohol.
Bevoegd gezag hoefde naar aanleiding van een handhavingsverzoek geen geluidsmeting uit te voeren ten aanzien van stemgeluid bij een terras
Jurisprudentie – SamenvattingenGebruik pand als shisha-lounge in strijd met bestemmingsplan
Jurisprudentie – SamenvattingenMocht de gemeente een foodcafé binnen een supermarkt weigeren op basis van het Detailhandelsbeleid?
Jurisprudentie – SamenvattingenIs hetgeen is bepaald in de vergunningaanvraag relevant voor het wel of niet aan de orde zijn van een overtreding?
Jurisprudentie – Samenvattingen