Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief over rapport regeldruk wetsvoorstel natuurbescherming

Hierbij bied ik u aan het rapport ‘Regeldrukeffecten Wetsvoorstel Natuurbescherming’ van SIRA Consulting BV. Dit bureau heeft in opdracht van mij een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de regeldruk van de huidige natuurwetgeving – de Natuurbeschermingswet 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet – en de verwachte regeldruk als gevolg van het bij uw Kamer aanhangige wetsvoorstel natuurbescherming (TK 33348). Bij brief van 2 december 2014 (TK 33348, nr. 8) heb ik uw Kamer van dit onderzoek op de hoogte gebracht.

17 april 2015

De Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal

Binnenhof 4

2513 AA  s-GRAVENHAGE

Datum    17 april 2015

Betreft   

Rapport regeldruk wetsvoorstel natuurbescherming

Geachte Voorzitter,

 

Hierbij bied ik u aan het rapport Regeldrukeffecten Wetsvoorstel Natuurbescherming van SIRA Consulting BV. Dit bureau heeft in opdracht van mij een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de regeldruk van de huidige natuurwetgeving de Natuurbeschermingswet 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet en de verwachte regeldruk als gevolg van het bij uw Kamer aanhangige wetsvoorstel natuurbescherming (TK 33348). Bij brief van 2 december 2014 (TK 33348, nr. 8) heb ik uw Kamer van dit onderzoek op de hoogte gebracht. 

 

De aanleiding voor dit onderzoek was de constatering van ACTAL (brief van 19 november 2014, kenmerk JtH/RvZ/PO/TvdH/2014/119) dat de nota van wijziging van het wetsvoorstel (TK 33348, nr. 5) een onvolledig beeld geeft van de gevolgen voor de regeldruk. Het voorliggende rapport geeft wel een beeld over de gevolgen van de nota van wijziging, namelijk dat er geen toename van de regeldruk wordt verwacht als gevolg van die nota van wijziging.

 

Het rapport verschaft inzicht in de regeldrukeffecten van de huidige natuurwetgeving en van de verwachte regeldrukeffecten van het gehele wetsvoorstel natuurbescherming. Het is gebaseerd op onderzoek volgens de huidige methoden en met gebruikmaking van de meest recente gegevens, waaronder de resultaten van recente interviews met betrokkenen uit het bedrijfsleven, met burgers en met provincies.  Voor de nulmeting van huidige natuurwetgeving is SIRA Consulting BV met een schone lei begonnen. Zijn oorspronkelijke onderzoek naar de regeldrukeffecten van de huidige natuurwetgeving van 13 oktober 2011 is daarmee achterhaald. Dat geldt eveneens voor de resultaten van het oude onderzoek naar de verwachte regeldrukeffecten van het voorontwerp van het wetsvoorstel natuurbescherming.

Download

hier

de volledige brief in pdf.

Bijlagen:

Artikel delen