Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Webinars uitvoeringsregelgeving Omgevingswet

Het ministerie van IenM organiseert in samenwerking met Omgevingsweb twee webinars. In een uur wordt u bijgepraat over het omgevingsplan inclusief bestuurlijke afwegingsruimte en gebruiksruimte of vergunningen en algemene regels.

Rijksoverheid 3 juni 2016

28 juni: webinar Omgevingsplan: bestuurlijke afwegingsruimte en gebruiksruimte

Het omgevingsplan is een belangrijk instrument in de Omgevingswet. Het komt in de plaats van het bestemmingsplan en allerlei verordeningen. Het gaat dus over meer dan alleen ruimtelijke ordening en bevat ook milieuregels over bijvoorbeeld geluid. Belangrijk is de bestuurlijke afwegingsruimte van gemeenten. Die wordt groter onder de omgevingswet. Hoe kunnen gemeenten die invullen?

Een ander aspect betreft de gebruiksruimte. De Omgevingswet biedt meer mogelijkheden om gebruiksruimte efficiënt te verdelen, maar ook actiever te sturen op een betere kwaliteit overbelaste situaties. Wat zijn op dit punt de mogelijkheden?

U kunt zich

hier

direct inschrijven voor deze webinar.

30 juni: webinar Vergunningen en algemene regels: eenvoudig beter

Het beschermen en verbeteren van de kwaliteit van leefomgeving en tegelijkertijd mogelijk maken van ontwikkeling, daar dient deze stelselherziening toe te leiden. In dit webinar wordt u meegenomen hoe de nieuwe besluiten Activiteiten en Bouwwerken Leefomgeving hieraan bijdragen en wat er gaat veranderen.

In deze besluiten landen onder andere de algemene regels uit het huidig Bouwbesluit en Activiteitenbesluit. Maar ook regels ten aanzien van lozen, cultureel erfgoed en beschermingszone rond wegen, waterstaatswerken, mobiel puinbreken en asbestverwijdering maken deel uit van de besluiten.

U kunt zich

hier

direct inschrijven voor deze webinar.

Deze webinars zijn beide interessant voor beleidsmedewerkers, juristen en planmakers ruimtelijke ordening en beleidsmedewerkers en adviseurs milieu, APV en bouwen.

U kunt geheel gratis deelnemen en tevens tijdens het webinar ook online vragen stellen aan de sprekers.

Artikel delen