Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

VEH pleit voor een ruimhartige vergoeding van de overstromingsschade

De watersnood in Limburg heeft gezorgd voor enorme schades. Wij pleiten voor een ruimhartige vergoeding van de overstromingsschade voor gedupeerden. Verzekeraars en overheid moeten zo snel mogelijk duidelijkheid geven over welke uitkering er van wie te verwachten valt en per wanneer.

Vereniging Eigen Huis 30 juli 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De vrees bestaat onder inwoners dat er niet snel en adequaat zekerheid wordt gegeven aan gedupeerden. Sommigen hebben daarbij het schrikbeeld van de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen voor ogen. Om gedupeerden te ontzorgen pleiten wij ervoor dat de verzekeraars het centrale aanspreekpunt worden voor het afhandelen van alle schades. Een dergelijk model bestaat al in Spanje.

Belang van Limburgers moet voorop

Gedupeerden moeten eerst worden geholpen. Het is daarna aan verzekeraars om de rekening met de overheid af te handelen. Hiervoor zou een schadeprotocol moeten worden opgesteld, met afspraken tussen de verzekeringsbranche en de overheid waardoor er duidelijkheid ontstaat voor zowel gedupeerden, verzekeraars als overheden.

Kort na de watersnood hebben wij als vereniging contact gezocht met onze leden in Limburg. Uit ruim 400 reacties kwam naar voren dat de grootste zorg van gedupeerden is of zij alle schade wel vergoed krijgen. De mensen zonder waterschade maken zich vooral zorgen over hoe wordt voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.