Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Coulanceregeling voor niet-verzekerde gedupeerden waterschade

Gedupeerden die niet verzekerd waren tijdens de wateroverlast in Limburg en Noord-Brabant in juli 2021 kunnen in aanmerking komen voor een zogeheten coulanceregeling. De ministerraad is akkoord met het voorstel hiervoor van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 14 maart 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Uitzonderlijke situatie toch reden voor tegemoetkoming

De WTS geeft een tegemoetkoming in materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is. Een tegemoetkoming geldt dus alleen voor schade waar redelijkerwijs geen verzekering voor valt af te sluiten. We zagen dat in zo’n 800 tot 900 meldingen schade is veroorzaakt door extreem zware regenval of door overlopende beken en geulen. Deze schade is in principe redelijkerwijs verzekerbaar, wat zou betekenen dat deze gedupeerden niet in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

Vanwege de uitzonderlijke situatie, de vele schade en het grote leed dat de wateroverlast heeft veroorzaakt onder de gedupeerden, heeft het kabinet besloten om eenmalig een tegemoetkoming te verstrekken voor schade die in principe redelijkerwijs verzekerbaar was. We gaan nu aan de slag met deze meldingen. Let op: het gaat om de meldingen die we al hebben ontvangen. De regeling gaat dus niet opnieuw open.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.