Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte vertraagd

De vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten dat ze de vastgestelde Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte in behandeling wil nemen (de zogenaamde nahangprocedure). Dit betekent dat nog de komende zes maanden niet begonnen kan worden met het doorvoeren van de SVIR.

VNG 10 mei 2012

De vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten dat ze de vastgestelde Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte in behandeling wil nemen (de zogenaamde nahangprocedure). Dit betekent dat nog de komende zes maanden niet begonnen kan worden met het doorvoeren van de SVIR.

Met een nahangprocedure kunnen eventuele opmerkingen en wensen van de Kamer alsnog worden verwerkt. 

Toelichting

In de besluitenlijst van de Tweede Kamer staat de volgende toelichting op het besluit van de vaste Kamercommissie:

'Op basis van het vierde lid van artikel 2.3 van de Wet ruimtelijke ordening kunnen de Kamers der Staten-Generaal tot 9 mei 2012 aangeven dat zij over de visie in het openbaar willen beraadslagen. Als de Kamers tot beraadslaging overgaan, dan mag met de verwezenlijking van de visie geen begin worden gemaakt binnen zes maanden na de toezending. Daardoor ligt er wel een druk op de Kamers om, als zij over de visie willen beraadslagen, dit binnen zes maanden te doen.'

Meer informatie

Door VNG

Artikel delen