Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Onderzoek forfaitaire bijdrage Bovenplanse kosten en Bijdrage ruimtelijke ontwikkelingen

In de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte is opgenomen dat het kostenverhaal in technische zin geoptimaliseerd dient te worden. Eén van de mogelijkheden zou kunnen zijn de fondsbijdrage voor bovenplanse kosten en de bijdrage aan ruimtelijke ontwikkelingen te vervangen door een forfaitaire bijdrage. Bovenplanse kosten worden via het exploitatieplan afgedwongen. Bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen zijn vrijwillig en worden opgenomen in de anterieure overeenkomsten.De Ministeries BZK en I&M hebben adviesbureau BVH Ruimte uit ’s-Hertogenbosch gevraagd onderzoek uit te voeren naar de hoogte van de tot op heden betaalde bijdragen aan bovenplanse kosten en bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen.

Rijksoverheid 10 juli 2014

Inleiding

In de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte is opgenomen dat het kostenverhaal in technische zin geoptimaliseerd dient te worden. Eén van de mogelijkheden zou kunnen zijn de fondsbijdrage voor bovenplanse kosten en de bijdrage aan ruimtelijke ontwikkelingen te vervangen door een forfaitaire bijdrage. Bovenplanse kosten worden via het exploitatieplan afgedwongen. Bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen zijn vrijwillig en worden opgenomen in de anterieure overeenkomsten.

De Ministeries BZK en I&M hebben adviesbureau BVH Ruimte uit s-Hertogenbosch gevraagd onderzoek uit te voeren naar de hoogte van de tot op heden betaalde bijdragen aan bovenplanse kosten en bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen.

Centrale onderzoeksvraag:

Hoe hoog zijn de tot op heden betaalde bijdragen aan bovenplanse kosten bij exploitatieplannen en of de betaalde bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen bij anterieure overeenkomsten en wat was de grondslag daarvoor?

Download het rapport


Gerelateerde info:

Artikel delen