Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Praktijkvoorbeeld Zwolle: Veranderprogramma Omgevingswet

Hoe pakt Zwolle de invoering van de Omgevingswet aan? De VNG sprak met Jacco Albers, programmamanager Omgevingswet in deze gemeente. Er werd nagedacht over de vraag: Waar willen we naartoe en wat betekent dat voor de gemeentelijke organisatie; welk streefbeeld hebben we?

VNG 11 januari 2018

Albers: 'Bij het bepalen van het streefbeeld hebben mensen uit alle hoeken meegedaan: van HR, ICT, processen en de mensen uit het kernteam Omgevingswet; juristen en beleidsmedewerkers. Afdelingshoofden en ook het college van B en W zijn aanwezig geweest om het belang te benadrukken.

Veranderprogramma

Zwolle pakt de invoering van de Omgevingswet stapsgewijs aan. Met een veranderprogramma dat gaat over alles: instrumenten, processen, informatie en gegevens, systemen en koppelingen, financiën, organisatiestructuur en houding en gedrag.

Aanpak opgave

Zwolle heeft de opgave onderverdeeld in drie tranches. De eerste tranche loopt medio 2019 af, de tweede in 2021 en de derde in 2024.

'Wat we moeten doen om te voldoen aan de wet en aan de ambitie van de organisatie, hebben we in een roadmap gezet', vertelt Jacco Albers.

Meer informatie

Lees hieronder het hele interview.

Artikel delen