Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Ontwikkeling Omgevingswet-software in volle gang

Zo goed als alle leveranciers van Omgevingswet-software zijn intensief bezig met het aanpassen van hun software op de komst van de Omgevingswet. En dat is goed nieuws, want er is geschikte lokale software nodig om overheden aan te sluiten op het DSO.

VNG 28 januari 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Wanneer gemeenten aangesloten zijn kunnen zij het systeem gaan vullen en ermee oefenen. Op 21 januari werd tijdens de leveranciersdag – georganiseerd door het programma Aan de slag met de Omgevingswet en VNG – duidelijk dat leveranciers niet stil zitten.

Leveranciers bereiden zich voor

Zo werken Roxit en Centric al geruime tijd aan het aanpassen van hun software. Hierbij worden ze ondersteund door praktijkproeven met gemeenten, het programma Aan de slag met de Omgevingswet en VNG. “We zijn sinds 2018 bezig Squit 20/20 aan te sluiten op DSO-loket”, vertelt Johannes Battjes, Productmanager koppelingen bij Roxit. “De belangrijkste functie voor VTH – het automatisch ontvangen en verwerken van een verzoek – is voor alle klanten beschikbaar op 1 januari 2021. Daarnaast gaan we een groot aantal van de functies die beschikbaar komen in DSO-LV ondersteunen in Squit 20/20.” Jeroen van Amersfoort, Productmanager Omgevingswet bij Centric geeft aan dat na de jaarwisseling de urgentie ineens merkbaar is. “De standaarden beginnen solide te worden en dat is belangrijk. Het leveren van onze software als SaaS dienst geeft ons de mogelijk om snel wijzigingen door te voeren en beschikbaar te maken voor onze klanten.”
 
Tijdens de leveranciersdag werd duidelijk dat ook andere leveranciers stappen maken. Onder andere Genetics, Stadsbeheer en REM Software werken hard om hun software aangepast te krijgen om de aansluiting op DSO-LV mogelijk te maken. De komende tijd passen leveranciers hun software aan op de functionaliteiten die na iedere ontwikkelfase van 3 maanden beschikbaar komen. Er is nog werk te doen, maar een brede beweging is in gang gezet.

Maandelijkse leveranciersdagen

Elke maand vindt er een leveranciersdag plaats. Hier worden de laatste DSO-LV ontwikkelingen gepresenteerd en gaan we in gesprek met softwareleveranciers en dienstenleveranciers over hoe we de implementatie van de Omgevingswet bij overheden kunnen realiseren.

Artikel delen