Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Meer last van extreme hitte, droogte en regenval in de stad

Het klimaat verandert sneller dan de Gemeente Amsterdam eerder aannam. Amsterdam krijgt in de stad nog meer overlast van hitte, droogte en water door hevige regenbuien. Het KNMI-klimaatsignaal ’21 van 25 oktober laat zien dat de voorspellingen over de toekomst verontrustend zijn. De gemeente zet daarom alles op alles om de stad veilig en leefbaar te houden.

Gemeente Amsterdam 26 oktober 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Willowpix_iStock_via GettyImages

Amsterdam werkt al jaren hard aan een veilige en leefbare stad met meer groen, meer schaduw, opvang van regenwater, minder steen en minder uitstoot: een schonere stad die bestand is tegen klimaatverandering. Het KNMI-signaal maakt duidelijk dat we door moeten gaan met onze acties. Met als doel minder CO2-uitstoot, én de onaangename gevolgen van klimaatverandering tegengaan.

Iedereen kan steentje bijdragen

Dat doen we niet alleen. We werken samen met anderen: waterschappen, kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke initiatieven. Ook Amsterdammers kunnen helpen. Iedereen kan iets doen, naar draagkracht en vermogen.

Koelste veld van Amsterdam

Hoe bereiden we Amsterdam voor op veranderingen in het klimaat? Met nieuwe technieken leren we hoe we de stad beter kunnen aanpassen op extreme wateroverlast en hitte. Dat doen we onder andere door slim om te gaan met (regen)water. Neem bijvoorbeeld sporten op kunstgrasvelden. Deze velden worden tijdens hete dagen vaak erg warm, wat ten koste gaat van het speelplezier. En de stad warmt hierdoor op. Kostbaar drinkwater wordt vaak gebruikt om de velden te koelen. Dit kan natuurlijk anders.

Het gloednieuwe sportpark in het hart van de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland is een voorbeeld van hoe het anders kan. De nieuw aangelegde sportvelden slaan meer dan 600.000 liter regenwater onder het veld op. Dat water wordt gebruikt voor koeling. Het helpt de sporters, de buurt én de stad beter om te gaan met het veranderende klimaat en het extreme weer dat daarbij hoort.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.