Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Katwijk boekt resultaten met agile aanpak Omgevingswet

Katwijk voert de Omgevingswet in met van agile werken. In vier deelprogramma’s werken vakmensen en specialisten in korte sprints aan concrete resultaten. Dat werkt prima, vertellen programmamanager Omgevingswet Wouter de Boer en organisatieadviseur Jan den Hollander in een VNG Praktijkvoorbeeld.

VNG 7 februari 2018

'Het uiteindelijke resultaat kan niemand nog overzien. Met kleine stapjes kom je verder dan op de traditionele manier een programma op te zetten en het eindresultaat te beschrijven, zegt De Boer.

Deelprogramma's

Katwijk werkt in vier deelprogramma's:

  • omgevingsvisie

  • omgevingsplan,

  • digitaal stelsel Omgevingswet

  • werkprocessen en organisatie

Direct resultaat

Elk ontwikkelteam heeft zn eigen dag- of weekstart waar afspraken worden gemaakt over wat het ontwikkelteam gaat maken tijdens een sprint, en wat het resultaat moet zijn. Direct resultaat boeken is zeer motiverend, zegt De Boer. 'Het is ook prettig dat medewerkers weten dat ze daadwerkelijk een bepaalde tijd kunnen besteden aan de Omgevingswet. In de praktijk van alledag rolt immers de ene prioriteit over de andere heen. Belangrijk is dat je met deze aanpak steeds focus houdt op het doel van de Omgevingswet.'

Meer informatie

Artikel delen