Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief over ontwerpbesluit rond mest

Minister Schouten (LNV) biedt de Tweede Kamer het ontwerpbesluit houdende wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet ter uitvoering van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn 2018 - 2021 en enkele overige wijzigingen aan.

18 juni 2018

Hierbij bied ik u het ontwerpbesluit houdende wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet ter uitvoering van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn 2018 - 2021 en enkele overige wijzigingen aan. Het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn 2018-2021 is op 22 december jl. aan uw Kamer toegezonden (Kamerstuk 33037, nr. 250). Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de ontwerpnota van toelichting.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven procedure als opgenomen in artikel 92, eerste lid, van de Wet bodembescherming en biedt uw Kamer gedurende vier weken de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State wordt voorgelegd.

Aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal heb ik eenzelfde brief gezonden.

De inwerkingtreding van het ontwerpbesluit is voorzien voor 1 januari 2019 conform het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn. Voor een enkele bepaling is inwerkingtreding met ingang van 1 januari 2020 voorzien.

Bijlagen

Wijzigingen Besluit gebruik meststoffen

Besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet ter uitvoering van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn en enkele overige aanpassingen

Besluit | 05-06-2018

Nota van toelichting over besluit over mest

Nota van toelichting bij besluit tot wijziging van het Besluit gebruik meststoffen en het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet ter uitvoering van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn en enkele overige aanpassingen.

Publicatie | 18-06-2018

Artikel delen