Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief over behandeling Omgevingswet

Minister Ollongren informeert de Eerste Kamer over de planning voor de behandeling van de Omgevingswet.

20 september 2019

In uw brief van 13 september jl. heeft u mij geïnformeerd over uw planning voor de behandeling van de Omgevingswet. Ik waardeer uw inspanning voor een snelle en zorgvuldige behandeling zeer.

Aan uw planning verbindt u twee voorwaarden, waar ik aan wil voldoen. Ten eerste zal ik voor de vier aanvullingssporen en het invoeringsspoor inzichtelijk maken of al dan niet sprake is van beleidsarme omzetting. U zult deze informatie medio oktober ontvangen, voorafgaand aan het voorbereidend onderzoek op de aanvullingssporen bodem en geluid. Ten tweede zeg ik toe het proces van de totstandkoming van de voortgangsbrief zodanig in te richten dat ik deze uiterlijk op 2 december 2019 aan uw Kamer zal aanbieden. Aangezien deze brief richtinggevend is voor de verdere voorbereidingen van de uitvoeringspraktijk op de inwerkingtreding van de Omgevingswet, zal ik deze mede baseren op overleg met de bestuurlijke partners.

In uw brief verzoekt u ten slotte om een technische briefing over de implementatie van het eind 2019 op te leveren basisniveau van de landelijke voorziening van het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Hiertoe ben ik graag bereid. Ik zal u te zijner tijd informeren over welke experts bij deze briefing aanwezig zullen zijn.

Artikel delen