Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Gezamenlijk verzoek van marktpartijen en BRS over geluidsnormen

NEPROM, Bouwend Nederland en de Bestuurlijke Regio Schiphol hebben het Rijk verzocht de cumulatieregels voor luchtvaartgeluid voor nu beleidsneutraal over te zetten.

Neprom 6 oktober 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Berichten over de voorgenomen aanpassing van geluidsregels in de nieuwe Omgevingswet zullen u niet zijn ontgaan. De Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS) en de bouwsector benadrukken dat een mogelijk zwaardere weging van luchtvaartgeluid desastreuze gevolgen heeft voor de woningbouwopgave.

Volgens projectontwikkelaars en bouwers moet er oog zijn voor de stapeling van geluid omdat zij voor de toekomstige bewoners van hun nieuwbouwprojecten een gezonde, prettige en veilige woonomgeving willen. Een mogelijke zwaardere weging van geluid heeft​ desastreuze gevolgen voor de woningbouwopgave; op alle geluidsgevoelige locaties in Nederland.

NEPROM, Bouwend Nederland en de Bestuurlijke Regio Schiphol hebben het Rijk daarom verzocht de cumulatieregels voor luchtvaartgeluid voor nu beleidsneutraal over te zetten, om vervolgens het gesprek met elkaar aan te gaan om te komen tot een werkbare systematiek die aan alle belangen recht doet. NEPROM en Bouwend Nederland zullen u met de BRS hiervan op de hoogte houden.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.