Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Best en Veldhoven doen de Omgevingswet samen en dat werkt!

De gemeenten Best en Veldhoven doen de invoering van de Omgevingswet met z’n tweeën. Dat heeft veel voordelen. De gemeenten inspireren elkaar, gebruiken wederzijds leerervaringen uit pilots en ze hoeven elk maar de helft van de manuren te investeren.

VNG 5 juli 2018

De tweeling-aanpak van Best en Veldhoven is beschreven in een VNG Praktijkvoorbeeld in de vorm van een dubbelinterview met de programmamanagers Omgevingswet Marjo Yucesan (Veldhoven) en Jenny Crommentuijn (Best). Vanaf het begin zijn zij met elkaar opgetrokken. Dat paste in de afspraak tussen Best en Veldhoven om meer te gaan samenwerken. De Omgevingswet was een mooi project om samen op te pakken. Ook omdat die bedoeld is om meer als één overheid te opereren.

Ruimtemissies

De eerste fase van de invoering van de Omgevingswet is in Best en Veldhoven achter de rug. De gemeenteraden hebben de kernboodschap Samen ruimte maken. Daarin staan vijf Ruimtemissies (bouwstenen) benoemd: Ruimte maken, Ruimte geven, Ruimte voor verandering, Speelruimte en Ruimte delen.

Meer informatie

Artikel delen