Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Waterstof als Nederlands exportproduct

Waterstoftechnologie heeft de potentie om een zeer belangrijk exportproduct van Nederland te worden. Dat is de conclusie van een waterstofrapport van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME.

14 oktober 2019

Kansen voor Nederlands bedrijfsleven

FME heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de kansen van waterstof voor het Nederlandse bedrijfsleven in kaart gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat waterstof één van de oplossing is voor een succesvolle energietransitie. Daarnaast kan het ook een grote bijdrage leveren aan een duurzame economische groei en het scheppen van banen.

Waterstof-hub

Volgens FME-voorzitter Ineke Dezentjé heeft ons land het potentieel om een waterstof-hub te worden: Nederland kan koploper worden bij het produceren, gebruiken en exporteren van waterstof en heeft daartoe een goede uitgangspositie: een uitstekende gasinfrastructuur die inzetbaar is voor transport van duurzame waterstof, een flink potentieel aan offshore-wind voor de productie van groene waterstof en een industrie die de sterke wil heeft om te verduurzamen.

Steun van de overheid

Waterstof kan op steun rekenen van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. De minister is een voorstander van het gebruik van waterstof en wil dat er naar oplossingen wordt gezocht rondom de ontwikkelingen van waterstof. Hij heeft het rapport in ontvangst genomen bij een waterstofbus van busbouwer VDL. Busmaatschappij Connexion gaat de nieuwe bus inzetten in Zuid-Holland.

Lees hier het rapport Waterstof: kansen voor de Nederlandse industrie.

Artikel delen