Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

De weg vrijmaken voor waterstof in vrachtvervoer

De zeven Westfriese gemeenten, waaronder gemeente Hoorn, de Westfriese Bedrijvengroep (WBG), gemeente Hollands Kroon en enkele grote (transport)bedrijven tekenden het convenant ‘Waterstof in zware mobiliteit’ van Provincie Noord-Holland.

Gemeente Hoorn 10 maart 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Daarmee beloven deze partijen de mogelijkheden te onderzoeken van waterstof in het vrachtverkeer. Met een waterstoftankstation langs de A7 als springplank naar de toekomst.

Wethouder Arthur Helling: ‘Een convenant tekenen zegt en doet meer dan je misschien denkt. Het is een belofte om je gezamenlijk in te zetten voor iets. In dit geval waterstof als duurzaam alternatief voor aardgas en diesel. Maar voordat transporteurs gaan investeren in waterstofvoertuigen, willen ze natuurlijk wel zeker weten dat er waterstof getankt kan worden. En voor een waterstoftankstation geopend wordt, moet er wel vraag zijn. Een kip-ei discussie die we met het convenant willen doorbreken.’

Vooroplopen

In 2040 wil regio Westfriesland energieneutraal zijn. Dat betekent dat al het energiegebruik afkomstig is van een duurzame bron. Bij de ondertekening was ook gedeputeerde bereikbaarheid en milieu Jeroen Olthof aanwezig. Hij prijst de brede samenwerking en de vooruitgang die is geboekt. 'Jullie lopen voorop met jullie aanpak. Dat is iets om trots op te zijn.'

Over waterstof

Waterstof is voor de transportsector een interessant duurzaam alternatief voor aardgas en diesel. Het zorgt voor minder uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof. Het draagt dus bij aan een gezondere leefomgeving.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.