Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Top 5 best gelezen in maart

Wat speelde er afgelopen maand? Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van de afgelopen maand. Zo hoeft u het belangrijkste nieuws niet te missen, of kunt u het nog eens rustig doornemen. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep en raakt ons allemaal. Dit zien we terug in de meest gelezen artikelen, die allemaal over dit onderwerp gaan.

Redactie OmgevingsWeb 2 april 2020

Nieuws

1. De Corona-crisis: hoe werkt een “lockdown”? - Grinten, Jan van der & Wijmans, Jutta

Nederland heeft vergaande maatregelen getroffen in de strijd tegen het Corona-virus. Van burgers wordt gevraagd thuis te blijven als zij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts hebben. Meer in het algemeen geldt de indringende aanbeveling sociale contacten en bezoek aan kwetsbare personen te beperken. Horecagelegenheden en scholen zijn gesloten en bijeenkomsten van meer dan 100 personen verboden.

2. Uitstel van betaling van huur door het coronavirus? - Brinkman, Jeroen

Het coronavirus grijpt om zich heen en in ieder geval tot 6 april 2020 ligt een groot deel van het dagelijks leven stil. Dit betekent dat winkels ook minder worden bezocht. Omzetten kelderen en de vraag is hoelang dit nog gaat duren?

3. Coronavirus in de bouw: wie krijgt de rekening van thuisblijfadviezen en overheidsmaatregelen op grond van de UAV? - Sturris, Noreen

Het coronavirus grijpt om zich heen en het aantal geïnfecteerde personen loopt op. De Nederlandse overheid adviseert momenteel aan werknemers, waar mogelijk, zo veel mogelijk thuis te werken. Een bouwproject zonder bouwers op het terrein is echter ondenkbaar?

4. Het coronavirus in Nederland: een verbod op evenementen 100+. Welke juridische basis heeft dit verbod en is het te handhaven? - Roozendaal, Bart

Zojuist heeft onze Minister-President in een persconferentie aangekondigd evenementen en bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn, verboden zijn tot en met 31 maart. Het verbod zou ook musea, theaters en bioscopen raken, maar dat is niet geheel helder.

5. Het gemeentehuis is vanwege het coronavirus gesloten, maar het ontwerpbestemmingsplan lag nog ter inzage: wat nu? - Werf, Willem van der

Veel gemeentehuizen in Nederland zijn gesloten in verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De vraag is hoe moet worden omgegaan met ontwerpbesluiten die met inachtneming van afdeling 3.4 Awb ten tijde van sluiting nog ter inzage lagen en waarvan de termijn van tervisielegging nog niet was verstreken.

Meer artikelen met informatie over het coronavirus kunt u ook lezen op ons nieuwe platform: Corona: informatie voor professionals.

Artikel delen