Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Registratiesysteem voor bijtincidenten hoog-risico honden

Er moet snel een landelijk registratiesysteem komen voor bijtincidenten met zogenoemde hoog-risico honden. Dat meldt de NOS, nadat een aantal deskundigen donderdagochtend in de Tweede Kamer heeft gesproken.

24 mei 2018

Het probleem met deze bijtende honden is groter dan gedacht, maar goede landelijke cijfers ontbreken. Zo schreef advocaat dierenrecht Boissevain eerder al over

gevaarlijke honden

en waarom die cijfers ontbreken: Met name als het om aanvallen op andere dieren gaat wordt de aangifte vaak niet opgenomen.

Een landelijk registratiesysteem waarin alle incidenten worden geregistreerd, zal er allereerst voor zorgen dat duidelijk wordt hoe vaak de incidenten voorkomen. Vervolgens zouden er maatregelen genomen kunnen worden. De Tweede Kamer zal binnenkort verder praten over de invoering van zon registratiesysteem.

De Raad voor Dieraangelegenheden heeft een lijst opgesteld van honden met een hoog-risico op agressief gedrag. Hiermee worden gemeenten extra ondersteund een hond aan te wijzen als gevaarlijk of hinderlijk. Op die lijst staan onder andere Pitbull achtigen, de American Bulldog, Bull Terrier en de Akita.

Bekijk de hele lijst met hoog-risico honden

hier

.

Artikel delen