Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief over voordracht wijziging Activiteitenbesluit milieubeheer in verband met implementatie BBT-conclusies grote stook-installaties

Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) stuurt het ontwerpbesluit tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer naar de Tweede Kamer. Zij informeert de Kamer daarbij over de voorhangprocedure.

17 oktober 2018

Hierbij zend ik u een ontwerpbesluit tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer in verband met de implementatie van Uitvoeringsbesluit (EU) 2017/1442 tot vaststelling van BBT-conclusies voor grote stookinstallaties.

Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de nota van toelichting. De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhang procedure (artikel 21.6, vierde lid, Wet milieubeheer), en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld.

Op grond van artikel 21.6, vierde lid, Wet milieubeheer, in samenhang met Aanwijzing 43a van de Aanwijzing voor de regelgeving, geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan na vier weken na overlegging aan uw Kamer.

Download: Ontwerpbesluit voor de wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer

De voorgestelde wijziging staat in verband met de invoering van het Uitvoeringsbesluit (EU) voor de vaststelling van BBT-conclusies voor grote stookinstallaties.

Artikel delen