Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Aanbieding ontwerpbesluit experimenten Elektriciteitswet 1998 en Gaswet

Minister Wiebes (EZK) stuurt de Tweede Kamer het ontwerpbesluit experimenten Elektriciteitswet 1998 en Gaswet. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.

29 april 2019

Nieuws

Hierbij zend ik u het ontwerpbesluit experimenten Elektriciteitswet 1998 en Gaswet. Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de ontwerpnota van toelichting.

De voorlegging van dit ontwerpbesluit geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 7a, vierde lid, Elektriciteitswet 1998 en artikel 1i, vierde lid, van de Gaswet) en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld. Op grond van de aangehaalde bepalingen geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd. Indien meer dan een vierde deel van deze termijn binnen een recesperiode van uw Kamer valt, wordt de termijn zodanig verlengd dat drie vierde deel daarvan buiten die recesperiode van uw Kamer valt.

Een gelijkluidende brief heb ik gezonden aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Bijlagen

Ontwerpbesluit experimenten Elektriciteitswet 1998 en Gaswet

Besluit houdende nadere regels voor het bij wege van experiment afwijken van de Elektriciteitswet 1998 of de Gaswet.

Besluit | 26-04-2019

Ontwerp-nota van toelichting besluit experimenten Elektriciteitswet 1998 en Gaswet

Nota van toelichting bij het besluit houdende nadere regels voor het bij wege van experiment afwijken van de Elektriciteitswet 1998 of de Gaswet.

Besluit | 26-04-2019

Artikel delen