Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Tussenrapportage wolf: activiteit van februari tot mei

De wolf is niet meer weg te denken uit Nederland. Zeker niet nadat in 2019 op de Veluwe een roedel gevestigd is. Daarnaast hebben we regelmatig te maken met zwervende wolven die een geschikt territorium zoeken. BIJ12 is de organisatie die namens provincies de beleidsuitvoering van het dossier van de wolf verzorgt. Dit heeft onder andere betrekking op monitoring en afhandeling van tegemoetkoming in schade.

Bij12 19 juni 2020

In deze rapportage geven we inzicht in de activiteit van de wolf in Nederland in de periode 1 februari – 21 mei 2020. De wolf heeft de afgelopen periode de gemoederen flink beziggehouden. Bij het Wolvenmeldpunt komen steeds meer waarnemingen binnen. Ook waren er veel schadegevallen, met name in de provincie Noord-Brabant. Ondertussen bereidt de provincie Drenthe zich voor op mogelijke vestiging van een wolf. Dat zou dan het derde leefgebied in Nederland zijn. Ook is voor het eerst een wolf vanuit de alpiene populatie in ons land gesignaleerd. U leest er meer over in deze tussenrapportage.

De tussenrapportage is tot stand gekomen met medewerking van BIJ12, de Zoogdiervereniging (monitoring Wolvenmeldpunt) en WENR (DNA-analyses).

Wolvendata

Direct naar de nieuwste schadecijfers en de individubepaling van de afgelopen periode? Bekijk dan onze pagina wolf.

Bekijk hier de tussenrapportage

Artikel delen