Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Snellere omgevingsvergunning met het stroomversnellingskeurmerk

Het afgelopen jaar is door de Taskforce Vergunningen – een samenwerking van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken en een tiental gemeenten – gewerkt aan een aanpak die de vergunningenprocedure eenvoudiger én beter maakt. In de uitgave, die wordt gestuurd aan alle colleges van B&W in Nederland, komt onder meer de Omgevingsvergunning (Procedures bestemmingsplan, Bouwbesluit, welstand/ruimtelijke kwaliteit) en de Ontheffing Flora- en faunawet aan bod. Ook staan er best practices omschreven uit Heerhugowaard, ‘s-Hertogenbosch, Soest en Zoetermeer.

Stroomversnelling 26 februari 2015

Nieuws

Het afgelopen jaar is door de Taskforce Vergunningen een samenwerking van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken en een tiental gemeenten gewerkt aan een aanpak die de vergunningenprocedure eenvoudiger én beter maakt. In de uitgave, die wordt gestuurd aan alle colleges van B&W in Nederland, komt onder meer de Omgevingsvergunning (Procedures bestemmingsplan, Bouwbesluit, welstand/ruimtelijke kwaliteit) en de Ontheffing Flora- en faunawet aan bod. Ook staan er best practices omschreven uit Heerhugowaard, s-Hertogenbosch, Soest en Zoetermeer.

Waar we naar toe willen, zegt Leen van Dijke, voorzitter van de Taskforce Vergunningen, is dat de gemeenten bij het zien van het Stroomversnellingskeurmerk op een vergunningenaanvraag meteen een stempel van goedkeuring kunnen zetten. Wij vragen elke gemeente om enthousiasme en steun om juist nu, in deze tijd, mee te werken aan dit duurzame initiatief dat daadwerkelijk een verschil maakt.

Het boekwerkje is te downloaden via

www.stroomversnelling.net/gemeenten

Artikel delen