Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Nieuwe adviezen van Adviescommissie brandveiligheidsvoorschriften

Op zondag 24 februari zijn er 8 nieuwe adviezen openbaar gemaakt van de Adviescommissie praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften.Zeg dus nooit meer dat het ministerie van BZK niet in het weekend werkt. Zelfs op zondag dus!

24 februari 2013

Op zondag 24 februari zijn er 8 nieuwe adviezen openbaar gemaakt van de Adviescommissie praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften.

Zeg dus nooit meer dat het ministerie van BZK niet in het weekend werkt. Zelfs op zondag dus!

Het gaat om de volgende adviezen:

Over de Adviescommissie praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften

De Adviescommissie praktijktoepassing brandveiligheidsvoorschriften adviseert burgers, ondernemers en overheden over hoe de voorschriften voor brandveilig-heid moeten worden uitgevoerd. De adviezen van de commissie zijn niet bindend. Burgers, ondernemers en overheden kunnen de commissie om advies vragen als:

  • Er verschil van inzicht is over de toepassing van voorschriften voor brand-veiligheid tussen de aanvrager van een vergunning voor bouwen of brand-veilig gebruik en de gemeente of provincie. Dit geldt ook voor verschillen van inzicht bij een melding brandveilig gebruik of een handhavingsbesluit.

  • Aanvrager en gemeente of provincie al hebben overlegd over een oplos-sing en hun standpunten hebben onderbouwd. De commissie kan over de-ze standpunten beschikken.  

  • De gekozen oplossing voldoende is gedocumenteerd om beoordeeld te kunnen worden door de commissie.

U kunt advies aanvragen via dit formulier.

Artikel delen