Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Actuele cijfers over depositie bij branden met zonnepanelen

In de periode van 1 januari 2018 t/m 30 juni 2023 heeft het NIPV 240 gebouwbranden met zonnepanelen gesignaleerd. Bij 33 van deze branden zijn resten van zonnepanelen terechtgekomen in de omgeving. Alleen bij grotere branden met grote warmteontwikkeling werden zonnepaneelresten op grote afstand van de incidentlocatie gevonden.

NIPV 14 november 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Cijfers uit 2020 geactualiseerd

In de factsheet ‘Depositie bij gebouwbranden met zonnepanelen’ zijn de cijfers uit 2020 geactualiseerd. In dat jaar heeft het NIPV een vooronderzoek gedaan naar de aard en het aantal branden waarbij zonnepaneelresten zijn gevonden in de omgeving (= depositie).

Soorten gebouwen en afstanden van depositie tot incidentlocatie

De factsheet geeft ook een beeld van de soorten betrokken gebouwen en van de afstanden van de depositie vanaf de incidentlocatie. Daarnaast is een overzicht opgenomen met de organisaties die in de nafase van een brand met depositie van zonnepaneelresten betrokken kunnen zijn.

Risico’s van zonnepaneelresten voor mens en milieu

In 2021 heeft het NIPV een literatuuronderzoek gedaan naar de risico’s van de depositie van zonnepaneelresten voor mens en milieu. De factsheet is mede gebaseerd op de inzichten uit dit onderzoek.

Lees de factsheet

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.