Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Wijziging van de omgevingsregeling voor gebouwen: internetconsultatie opengesteld

Het ministerie van BZK heeft de internetconsultatie opengesteld voor twee belangrijke wijzigingen in de regelgeving. Er komt een verplichte periodieke beoordeling voor de constructieve veiligheid van grote publieke gebouwen. Ook komt er een verdere onderzoeksplicht voor gebouwen met breedplaatvloeren. VNconstructeurs is blij dat er duidelijkheid komt over deze twee onderwerpen in het belang van de constructieve veiligheid. Constructeurs en gebouweigenaren kunnen hiermee verder.

VNconstructeurs 31 juli 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De eerste belangrijke wijziging is de uitbreiding van de onderzoeksplicht breedplaatvloeren naar bepaalde gebouwen in gevolgklasse 2.

We pleiten ervoor dat ook de normen voor nieuwbouw zo snel mogelijk worden afgerond, ter voorkoming van toekomstige problemen.

De andere wijziging is de introductie van de verplichte periodieke inspectie van bestaande risicovolle publiek toegankelijke gebouwen (naar aanleiding van het OVV-rapport over het AZ-stadion).

VNconstructeurs ziet met de periodieke inspectie een belangrijke wens van de afgelopen jaren vervuld worden. Daarnaast wijzigt het inspectieschema voor brandveiligheidsinstallaties.

De consultatie is gestart en staat open tot 4 september 2023. Wil je meer documenten en achtergrondinformatie over de internetconsultatie lezen? Bekijk hier de Verzamelwijziging Omgevingsregeling bouwwerken 2023.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.