Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Karin Huisman, advocaat bij Brunet advocaten

In de nieuwe rubriek 'In gesprek met een beweger' stelt Omgevingsweb enkele vragen aan professionals die recent van baan zijn gewisseld binnen het omgevingsdomein. Waarom is voor de functie gekozen, waar komt de interesse voor het omgevingsdomein vandaan en wat is de grootste ergernis binnen het domein? Karin Huisman, advocaat bij Brunet advocaten, trapt af.

4 december 2018

Nieuws

Op 1 november 2018 heeft Karin Huisman zich aangesloten bij Brunet advocaten. Karin is advocaat sinds 2000 en gespecialiseerd in ruimtelijke ordeningsrecht en civiel vastgoedrecht. Wij stelden haar een aantal vragen met betrekking tot haar nieuwe functie.

  • Waarom heb je voor deze functie gekozen?

De combinatie van het kunnen samenwerken met goede gespecialiseerde omgevingsrechtadvocaten, een team met de drive het beste voor hun relaties te bereiken en het partnerschap bij een kantoor in Nijmegen, maakt dat ik voor deze stap heb gekozen.

  • Waar komt je interesse voor het omgevingsdomein vandaan?

Geen zaak is hetzelfde en het omgevingsrecht is altijd in beweging en heel divers. Een project mogen begeleiden van start (bestemmingsplan, exploitatieovereenkomst en vergunning) tot het verkopen of verhuren daarvan, blijft uitdagend om te doen.

  • Wat is je grootste ergernis over het omgevingsdomein?

Het doel is procedures te vereenvoudigen en sneller tot ontwikkeling te kunnen komen, maar door alle wijzigingen in wet- en regelgeving en de complexiteit daarvan wordt het er niet eenvoudiger op. Voor ons als advocaten nog te begrijpen, maar voor een ontwikkelaar of anderszins initiatiefnemer is dit woud aan regels een stuk lastiger.

  • Wat is je favoriete plek in onze leefomgeving?

Toch wel mijn eigen huis met uitzicht op de dijk, de stadswal, de Waalbrug en een groenstrook met veel dieren. Ik geniet van de zonsopgang in combinatie met dit uitzicht.

  • Wat is je persoonlijke motto?

Met elkaar weet je altijd meer dan de som der delen. Dat geldt zowel in de relatie met de cliënt als met collegas.

In de Rubriek In Beweging houden wij u op de hoogte van personele wisselingen in het omgevingsdomein. Bent u ook In Beweging? Laat het ons weten!

Vindt u het leuk om net als Karin Huisman mee te werken aan onze rubriek In gesprek met een beweger, geef het dan door via redactie@omgevingsweb.nl

Artikel delen