In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties, onderzoeken en carrièrestappen binnen het omgevingsdomein, fysieke leefomgeving en duurzaamheid. Bent u ook in beweging? Laat het ons weten!

Rens Jansen maakt overstap van Marxman Advocaten naar VanGoud Advocaten

Per 1 februari 2019 is Rens Jansen werkzaam bij VanGoud Advocaten. Jansen is gespecialiseerd in vastgoedrecht in brede zin en adviseert en procedeert over o.a. huurrecht, contractenrecht, zakelijke rechten en projectontwikkeling. Ook voert hij civiele procedures met betrekking tot vastgoed. Bij VanGoud zal Jansen zijn focus op vastgoed naar het landelijk gebied verbreden.

Arno Duijverman is per 7 januari 2019 werkzaam als advocaat bij Severijn Hulshof advocaten

Arno Duijverman is per 7 januari 2019 werkzaam als advocaat bij Severijn Hulshof advocaten, een nichekantoor op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht en aanverwante rechtsgebieden. HIervoor werkte hij als bedrijfsjurist bij de Koninklijke BAM Groep.

Katja Portegies per 15 maart 2019 directeur Veiligheid en Water bij Rijkswaterstaat

Katja Portegies wordt per 15 maart 2019 directeur Veiligheid en Water bij Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Momenteel is Portegies sectordirecteur voor de Waterschappen bij Arcadis. Vanaf 1991 vervulde zij al diverse functies binnen het ministerie van IenW. Zo was zij eerder projectleider en senior beleidsmedewerker. Ook was zij van 2011 tot 2015 coördinerend adviseur bij de staf Deltacommissaris voor de totstandkoming van de Deltabeslissingen.

Claudia Janssen per 1 januari 2019 partner bij Sørensen Advocaten

Claudia Janssen maakte onlangs de overstap naar Sørensen Advocaten. Per 1 januari 2019 is zij als partner aan het advocatenkantoor verbonden. Janssen is gespecialiseerd in (internationaal) contractenrecht, privaatrechtelijk (installatie)bouwrecht en commercial litigation, en heeft ruime ervaring met construction & engineering projecten, bouwgeschillen en commerciële contracten. Al sinds 1997 is Janssen werkzaam als advocaat, eerder werkte zij bij Loyens & Loeff. Ook was zij een van de oprichters van het corporate & commercial boutique kantoor Quint Legal.

Coen van Rooyen per 1 juli 2019 nieuwe directeur van NVB

Coen van Rooyen volgt Nico Rietdijk per 1 juli 2019 op als directeur bij NVB, de brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers. Van Rooyen is sinds 2011 als jurist werkzaam bij de brancheorganisatie en heeft een uitgebreide kennis van de bouwwetgeving en woningmarkt. Eerder deed Van Rooyen ervaring op bij de brancheorganisatie voor makelaars, NVM.

Marcel Kars voegt zich per 1 februari 2019 bij het team Bouw&Infra van Adjust Consulting B.V. als Senior Contractmanager Bouw&Infra

Marcel Kars brengt 25 jaar ervaring als juridisch professional op het gebied van bouw, vastgoed en gebiedsontwikkeling mee. Vanaf 1 februari 2019 zal hij zich bij het team Bouw&Infra van Adjust Consulting B.V. voegen als Senior Contractmanager Bouw&Infra. Vanwege zijn ruime werkervaring bij onder andere gemeentelijke grondbedrijven, Hoogwater Beschermingsprogramma’s bij verschillende Waterschappen en zijn ervaring als bedrijfsjurist, is Marcel een versterking op het gebied van contractmanagement voor zowel overheid als bouwbedrijven.

Hamit Karakus gaat per 1 februari aan de slag als Bestuurlijk Regisseur voor woonopgave Vestia-gemeenten

Hamit Karakus gaat per 1 februari aan de slag als Bestuurlijk Regisseur voor de volkshuisvestelijke opgave in de gemeenten waar Vestia actief is. In dit traject maakt hij afspraken over oplossingen voor de volkshuisvestelijke opgave in de regio waar woningcorporatie Vestia veel bezit heeft. Dit doet hij namens minister Ollongren van BZK en op verzoek van meerdere gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Niels Schallenberg is per 1 februari werkzaam als Business Line Director Water van Royal HaskoningDHV

Niels Schallenberg volgt 1 februari Anke Mastenbroek op als Business Line Director Water van Royal HaskoningDHV. Schallenberg, voorheen Director Corporate Strategy, is verantwoordelijk voor de wereldwijde groei van de wateractiviteiten van het advies- en ingenieursbureau. Hij trad begin 2016 bij Royal HaskoningDHV in dienst als Corporate Director Strategy & Operational Excellence. Daarvoor werkte hij onder meer bij Grontmij als Group Strategy Director. Schallenberg heeft een master in Industrial Engineering en Management Science van de Technische Universiteit Eindhoven.

Marinda de Smidt is per 1 januari 2019 benoemd tot equity partner bij Straatman Koster advocaten

Marinda de Smidt is per 1 januari 2019 benoemd tot equity partner bij Straatman Koster advocaten. De praktijk van Marinda is gericht op advies en bijstand voor initiatiefnemers en overheden op het terrein van het omgevingsrecht, projectontwikkeling en bouwrecht. Marinda is advocaat sinds 2002 en vanaf 2010 verbonden als salaried partner aan Straatman Koster advocaten.

Nicole Soliana benoemd tot partner Vastgoed bij BarentsKrans

Per 1 januari 2019 is Nicole Soliana benoemd tot partner Vastgoed bij advocaten- en notariskantoor BarentsKrans. De advocate is sinds 2010 werkzaam op het gebied van contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Soliana focust zich voornamelijk op vastgoed, projectontwikkeling en overheden. Daarnaast is zij gespecialiseerd in overheidsprivaatrecht en houdt zij zich bezig met omgevingsrecht, huurrecht en bouwrecht.

Christine Visser nieuwe associate partner Ten Holter Noordam advocaten

Per 15 januari 2019 sluit Christine Visser zich aan bij Ten Holter Noordam advocaten als associate partner. Als ervaren bestuurs- en omgevingsrecht advocaat versterkt zij de sectie Bouw-, Bestuurs-, en Aanbestedingsrecht. Christine is gespecialiseerd in ruimtelijk bestuursrecht, milieu- en de natuurbeschermingswet en was eerder werkzaam bij Houthoff te Rotterdam. Lees ook het interview met Christine Visser.

Bent u ook In Beweging? Laat het ons weten!