In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties, onderzoeken en carrièrestappen binnen het omgevingsdomein, fysieke leefomgeving en duurzaamheid. Bent u ook in beweging? Laat het ons weten!

Envir Advocaten trekt advocaat Derek Sietses aan als partner

Sinds kort is advocaat Derek Sietses partner bij Envir Advocaten, een uitsluitend in bestuursrecht en omgevingsrecht gespecialiseerd advocatenkantoor. Sietses is gespecialiseerd in het bestuursrecht, waaronder milieurecht, EHS en natuurbeschermingsrecht. Ook behandelt hij zaken in het civiele recht. Bij Envir zal Sietses leiding gaan geven aan de nieuwe vesting van het kantoor in Leeuwarden. Eerder werkte Sietses als advocaat bij Stibbe Amsterdam en Trip Advocaten en Notarissen.

Anouk Paris begonnen als junior adviseur Omgevingswet en gebiedsvernieuwing bij Over Morgen

Anouk Paris is 24 juni bij Over Morgen begonnen als junior adviseur Omgevingswet en gebiedsvernieuwing. Over Morgen is een adviesbureau voor de duurzame leefomgeving dat gevestigd is in Amersfoort. Na haar master planologie aan de universiteit Utrecht ging zij aan de slag bij de provincie Utrecht met innovatie en leren van experimenten, vooruitlopend op de komst van de Omgevingswet. Bij Over Morgen werkt Anouk in verschillende projecten aan de invoering van de Omgevingswet en gebiedsvernieuwing. Anouk gaat graag in praktijk aan de slag met het leren werken met de Omgevingswet om op die manier een duurzame fysieke leefomgeving te ontwikkelen.

Arjan Loo Salary partner bij Poelmann van den Broek

Arjan Loo is per 1 juli Salary Partner binnen het servicegebied omgeving en overheid bij Poelmann van den Broek Advocaten. Arjan Loo studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht, de Rijksuniversiteit Groningen en de Grotius Academie. Hij is al vanaf 2010 werkzaam bij Poelmann van den Broek als advocaat bestuursrecht. Loo is gespecialiseerd in bouw, vastgoed en retail en is actief bij verschillende vakverenigingen.

Lizzy Augustinus per 1 juni werkzaam bij La Gro Geelkerken

Per 1 juni werkt advocaat Lizzy Augustinus bij La Gro Geelkerken Advocaten, een kantoor met verschillende vestigingen in de Randstad. Ze is gespecialiseerd in bestuurs(proces)recht, omgevingsrecht en handhavingsvraagstukken. Daarnaast heeft ze ervaring met vraagstukken omtrent onder andere waterrecht en watervergunningen, omgevingsvergunning en bestemmingsplan en verkeersbesluiten. Eerder was zij werkzaam bij Kneppelhout en Korthals als advocaat bestuurs- en omgevingsrecht. Augustinus studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en volgde daar een master Staats- en bestuursrecht en een master Encyclopedie en filosofie van het recht.

Valerie de Gier maakt overstap naar Straatman Koster advocaten

Per 13 mei is Valerie de Gier als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Met de komst van Valerie wordt de omgevingsrechtpraktijk van Straatman Koster verder versterkt. Valerie rondde in 2017 haar masters Civiel recht en Public International Law aan de Universiteit Leiden af. Vanaf 2017 is Valerie werkzaam als advocaat en houdt zij zich met name bezig met het adviseren en procederen over omgevingsrechtelijke vraagstukken. Voor haar overstap was zij werkzaam bij Habraken Rutten advocaten in Rotterdam.

Peter Molengraaf per 1 juli nieuwe voorzitter Holland Solar

Per 1 juli neemt Peter Molengraaf de rol van voorzitter van Holland Solar op zich. Hij volgt Jaap Baarsma op. Holland Solar behartigt de belangen van de Nederlandse zonne-energiesector en richt zich op het verhogen van kwaliteit en veiligheid in deze sector. Molengraaf was eerder onder meer CEO van Alliander en voorzitter van branchevereniging Netbeheer Nederland. Ook droeg hij bij Nuon en Shell verantwoordelijkheid voor infrastructuur, verandertrajecten en Operational Excellence. Molengraaf studeerde Informatica aan de Technische Universiteit Delft en Business Administration aan de Rotterdam School of Management, de business school van de Erasmus Universiteit.

Marleen Sanders nieuwe bestuurder Leercirkel Resultaatgericht Samenwerken

Marleen Sanders heeft de rol van bestuurder van Leercirkel Resultaatgericht Samenwerken op zich genomen, het netwerk dat bestaat uit verschillende vastgoedpartijen en samenwerkt om ontwerp, bouw en onderhoud te laten aansluiten en beter af te stemmen. Het betreft een nevenfunctie. Sanders is daarnaast senior adviseur bij Twynstra Gudde en adviseert in die hoedanigheid gemeenten, woningcorporaties en vastgoedorganisaties. Ook is ze adviseur Duurzaamheid/energietransitie ad interim bij de Gemeente Amersfoort. Sanders studeerde Bouwkunde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim.

Celine Kohinor juridisch medewerker bij Alex Advocaten

Per juni 2019 is Celine Kohinor als juridisch medewerker werkzaam binnen de vastgoedpraktijk van Alex Advocaten. Zij richt zich op Bouwrecht en Omgevingsrecht, Bestuursrecht en Verbintenissenrecht. Eerder was zij Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Grondzaken bij de gemeente Duiven, een functie waarin zij zich bezighield met de juridische-planologische begeleiding van grondexploitatieprojecten. Daar was zij ook Kwartiermaker Omgevingsplan, waarmee zij bijdroeg aan de invoering van de Omgevingswet. Kohinor studeerde Staats- en bestuursrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Priamo Boi per 1 juli werkzaam bij VolkerWessels

Priamo Boi zal per 1 juli als bedrijfsjurist werkzaam zijn bij bouwbedrijf VolkerWessels, bij de divisie bouw- en vastgoedontwikkeling. Eerder was hij advocaat bij NautaDutilh’s International Real Estate Group met als specialisatie civiel vastgoedrecht. Daarvoor werkte hij als advocaat bij CMS Derks Star Busmann en DLA Piper te Amsterdam. Boi studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde een Grotius specialisatieopleiding Vastgoedrecht.

Anne de Jong maakt overstap naar Straatman Koster advocaten

Per 1 mei 2019 is Anne de Jong als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Voor haar overstap was zij werkzaam bij Kneppelhout & Korthals advocaten. Anne rondde in 2016 haar rechtenstudie Civiel recht aan de Universiteit Leiden af. Vanaf 2016 is Anne werkzaam als advocaat en houdt zij zich met name bezig met adviseren en procederen over aanbestedingen.

Bent u ook In Beweging? Laat het ons weten!