Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Genoeg ruimte op het net voor zonnepanelen in Amsterdam

Het elektriciteitsnet raakt te vol en daarom kunnen er geen zonnepanelen meer bij, meldden de media. Dat geldt misschien in sommige gebieden van het land, maar in Amsterdam is er gelukkig nog genoeg ruimte. Het aantal zonnepanelen kan zelfs nog flink groeien. En als uw panelen meer energie opwekken dan u nodig heeft, kunnen ze zonder problemen het overschot terug leveren.

Gemeente Amsterdam 3 februari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Op het platteland worden grote zonneparken gebouwd omdat er daar ruimte voor is. Een uitgebreide elektriciteitsinfrastructuur is er vaak (nog) niet. Er is daar dus al snel sprake van een overschot aan energie op het net. Omdat er geen industrie of steden in de buurt zijn om al die energie af te nemen, ontstaat ‘verstopping’. Gevolg: het elektriciteitsnetwerk komt stil te liggen.

Grote vraag is wel een knelpunt

Steeds meer Amsterdammers gaan over op elektrisch koken, verwarmen en rijden. We bereiden ons voor op aardgasvrij. Er is veel vraag naar groene stroom. Die steeds grotere vraag naar elektriciteit kan wél problemen opleveren voor het Amsterdamse elektriciteitsnetwerk. Om dit aan te pakken en ervoor te zorgen dat de elektriciteitsvoorziening klaar is voor de toekomst, werken we nauw samen met netbeheerder Liander. Doel is dat we de knelpunten op het net oplossen en daarmee voorkomen dat de energietransitie vertraging oploopt.

We laten geen dak onbenut

In Amsterdam willen we op alle daken die daarvoor geschikt zijn zonnepanelen plaatsen. Niet alleen op de daken van de gemeente; we helpen ook bedrijven, woningcorporaties en inwoners bij het leggen van panelen. Dit doen we bijvoorbeeld via inkoopacties voor huiseigenaren.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.