Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Een thuis voor iedereen: Kennis- en Expertisecentrum gestart

Het ministerie van BZK lanceerde gisteren, in samenwerking met onder meer het ministerie van VWS, de VNG, Aedes en het IPO, het Online Kennis- en Expertisecentrum Een thuis voor iedereen. Het online platform ondersteunt alle betrokken partijen bij het programma Een Thuis voor iedereen.

VNG 12 december 2022

Informatie over huisvesting aandachtsgroepen en ouderen gebundeld

Het Kennis- en Expertisecentrum (1) bundelt alle beschikbare informatie over de huisvesting van zogeheten aandachtsgroepen en ouderen, zoals informatie over financiële regelingen, handreikingen, stappenplannen en praktijkvoorbeelden. U vindt op het platform ook informatie over bijeenkomsten, webinars en netwerkmogelijkheden, en kunt zich aanmelden voor een nieuwsbrief.

Huisvesting voor kwetsbare mensen verbeteren

In het programma Een thuis voor iedereen werken de ministeries van BZK, VWS, JenV, SZW en OCW, het IPO, de VNG, Aedes, de G4 en de G40 samen om de huisvesting voor kwetsbare mensen te verbeteren. Voor mensen in een kwetsbare situatie is de uitdaging van het vinden van een passende en betaalbare woning vaak extra groot.

Het gaat bijvoorbeeld om dak- en thuisloze mensen, mensen die uitstromen uit een intramurale instelling, statushouders of arbeidsmigranten. Deze aandachtsgroepen zijn niet alleen op zoek naar betaalbare woonruimte maar zijn vaak ook afhankelijk van (extra) zorg, werk en begeleiding. 

Bron

  1. https://www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/online-kennis-en-expertisecentrum

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.