Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Factsheet ‘Samenwerking markt & overheid in de RES’

Nationaal Programma RES 1 november 2020

Handreikingen

Handreikingen

Een effectieve samenwerking tussen markt en overheid is essentieel om tot realisatie van regionale plannen te komen. Deze factsheet biedt inzicht in rollen, fases en manieren van samenwerking.

Uit een peiling onder regio’s en marktpartijen blijkt de behoefte aan samenwerking in verschillende stadia van het RES-proces groot. Deze samenwerking tussen overheid en markt kan verschillende vormen aannemen. Van informatie uitwisselen tot samenwerking bij een duurzaam initiatief. De markt kan praktijkkennis en ervaring inbrengen waardoor plannen van de overheid realiseerbaar worden. Welke rol de overheid kiest is cruciaal voor het neerzetten van een uitvoeringsorganisatie voor de RES en dus het bepalen van de samenwerkingsrelatie met de markt.

Deze factsheet helpt bij het bepalen van de rolverdeling tussen overheid en de markt, in de verschillende fases van een duurzaam energieproject. Ook biedt het een stappenschema om te komen tot een samenwerking tussen overheid en markt. Ten slotte schetst de factsheet een voorbeeld van een duurzaam energieproject waarbij overheid en markt hebben samengewerkt.

Download de factsheet.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.