Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Subsidieregeling voor gezamenlijke verduurzaming door woningeigenaren

Ga je als corporatie woningen verduurzamen samen met andere woningeigenaren, bijvoorbeeld binnen een Vereniging van Eigenaren of met andere corporaties? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de Subsidieregeling procesondersteuning opschaling renovatieprojecten (SPOR).

Aedes 6 december 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Je kunt de SPOR aanvragen als je samen met andere woningeigenaren binnen 1 project woningen wilt verduurzamen en daarvoor een procesondersteuner inhuurt (of aanwijst binnen een van de organisaties in het samenwerkingsverband). Die procesondersteuner coördineert de samenwerking en schrijft een verduurzamingsplan. De SPOR is bedoeld voor samenwerkingsverbanden die bestaan uit minimaal 2 woningeigenaren. Bijvoorbeeld eigenaar-bewoners, woningcorporaties, particuliere verhuurders, VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties. Het project omvat ten minste 100 huurwoningen. 

Verhuurders kunnen € 1.000 per huurwoning aan subsidie krijgen tot een maximum van € 200.000. Voor koopwoningen geldt een hogere bijdrage. Je kunt een aanvraag indienen tot en met 31 december 2023. 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.