Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Rijksoverheid biedt ondersteuning aan overheden om meer klimaatneutraal en circulair in te kopen

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft de rijksoverheid bekendgemaakt hoe zij in 2019 kansrijke inkoopprojecten met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstoffenbesparing gaat ondersteunen.

InfoMil 17 januari 2019

Nieuws

In oktober werd al bekend dat de rijksoverheid in 2019 7,5 miljoen investeert in klimaatneutraal en circulair inkopen. Nu is ook bekend hoe dit geld besteed wordt. Er zijn verschillende regelingen voor gemeenten, provincies, waterschappen, ZBOs en zorgorganisaties.

Leernetwerken

Ook worden leernetwerken georganiseerd voor publieke organisaties op het gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. Er zijn 10 leernetwerken voor inkoopcategorieën met veel mogelijkheden tot CO

2

- en grondstofbesparing, namelijk: bouw, GWW, energie, doelgroepenvervoer, zero emissie vervoersmiddelen, bedrijfskleding, kantoorinrichting, catering, hout en adviesdiensten. In een reeks van 4 bijeenkomsten wordt geleerd van experts, ervaringsdeskundigen en elkaar en worden praktische tools geboden.

1 Megaton CO2

Jaarlijks geven overheden gezamenlijk 73 miljard uit aan publieke inkoop. Door dit inkoopvolume ook maximaal in te zetten voor klimaatneutraal en circulair inkopen kan jaarlijks 1 Megaton CO

2

bespaard worden, net zoveel als alle Rotterdamse huishoudens jaarlijks met hun gasgebruik uitstoten.

Artikel delen