Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Aanscherping voorschriften emissies grote installaties

"Vandaag is het gewijzigde Activiteitenbesluit Milieubeheer gepubliceerd. Daarin worden de voorschriften voor de belangrijke emissies aangescherpt, in lijn met Europese regelgeving, die grootschalige energieopwekking en afvalverbranding in energiecentrales in de hele EU milieuvriendelijker maakt."

14 mei 2019

Nieuws

Staatssecretaris Van Veldhoven: schone lucht is belangrijk voor ons allemaal; het gaat er uiteindelijk om dat we minder vervuiling inademen. Ik ben blij dat de eisen aan grote installaties, die momenteel in de vergunningen staan van bijvoorbeeld raffinaderijen en energiecentrales nu verankerd zijn in wetgeving. Europese regels zijn hier cruciaal, want luchtvervuiling komt voor een belangrijk deel van over de grens.

Kamerbrief over wijziging Activiteitenbesluit milieubeheer grote stookinstallaties

Hierbij bied ik u aan het besluit van 15 april 2019 tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer in verband met de implementatie van Uitvoeringsbesluit (EU) 2017/1442 tot vaststelling van BBT-conclusies voor grote stookinstallaties (Stb. 2019, 170). De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven nahangprocedure (artikel 21.6, vijfde lid, van de Wet milieubeheer).

De inwerkingtreding van het besluit is voorzien op 14 juni 2019. Voor de inhoud van het besluit verwijs ik u naar de nota van toelichting bij het besluit.

Een gelijkluidende brief heb ik heden gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Download:

Besluit van 15 april 2019 tot wijziging Activiteitenbesluit milieubeheer in verband met implementatie BBT-conclusies grote stookinstallaties

Artikel delen