Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Mathilde van Velzen-de Boer, advocaat Omgevingsrecht Van Benthem & Keulen

"In de rubriek 'In gesprek met een beweger' stelt Omgevingsweb enkele vragen aan professionals die recent van baan zijn gewisseld of gepromoveerd zijn binnen het omgevingsdomein. Deze keer spreken we Mathilde van Velzen-de Boer, die onlangs de overstap maakte naar advocatenkantoor Van Benthem & Keulen. Waarom koos zij voor deze functie, waar komt de interesse voor het omgevingsdomein vandaan en wat is haar favoriete plek in de leefomgeving?"

Redactie OmgevingsWeb 18 oktober 2020

Series/reeksen

Series/reeksen

Waarom heeft u voor deze functie gekozen?

"De advocatuur is enorm veelzijdig. Je moet creatief zijn en oplossingen zoeken voor problemen van je cliënten, die jou volledig vertrouwen. Ik vind het leuk om dat vertrouwen te verdienen en de verwachtingen van cliënten waar te maken. Daarvoor is onder andere vereist dat je scherp bent op de inhoud en tegelijkertijd op de hoogte bent van allerlei ontwikkelingen, zowel in juridische zin als in de veranderende wereld om je heen. Het geeft mij energie om rekening te houden met alle aspecten die in dit vakgebied op je afkomen. Die energie kan ik kwijt bij Van Benthem & Keulen. VBK is een ambitieus kantoor dat midden in de samenleving staat, met focus op de cliënt en aandacht voor kwaliteit. Er heerst een open cultuur en de onderlinge verhoudingen zijn goed. In de korte tijd dat ik hier werk heb ik gemerkt dat iedereen elkaar mooie zaken gunt, hard werkt en ondertussen veel met elkaar lacht. Het is kortom een heel fijne werkplek!"

Wat is de grootste uitdaging binnen deze functie?

"De advocatuur is hard werken en kan stressvol zijn. Als de druk hoog is vind ik het soms moeilijk om een goede balans te houden met mijn privéleven en om mijn werk (mentaal en fysiek) af te sluiten. Gelukkig heb ik sinds ik bij VBK werk de luxe dat ik met vijftien minuutjes van en naar huis fiets. Dat is vaak precies genoeg om mijn hoofd weer een beetje leeg te maken, zeker nu het lente is en alles zo mooi in bloei staat."

Waar komt uw interesse voor het omgevingsdomein vandaan?

"Het mooie van het omgevingsrecht is dat het altijd voor iedereen relevant is, ook voor degenen die zich dat wellicht niet realiseren. Het is daarbij heel tastbaar en concreet. Ik vind het gaaf dat ik langs en door projecten en ontwikkelingen kan lopen die ik heb helpen realiseren."

Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?

"Landgoederen Amelisweerd & Rhijnauwen! Op de fiets ben ik er zo en er groeit en leeft jaarrond van alles, in prachtige kleuren. In de schemering zijn er reeën en vossen te zien en je kunt er de hele dag terecht om pannenkoeken te eten, wat wil je nog meer?"

Welk boek/welke film raadt u iedereen aan?

"Het schiet er nu vaak een beetje bij in dus ik ben niet echt op de hoogte van de mooiste en nieuwste titels. Ik heb met mezelf afgesproken weer meer te gaan lezen in mijn avonden en weekenden, dan hoef ik in de vakantie niet zo'n enorme inhaalslag te maken van titels die nog op mijn lijstje staan. Het laatste boek dat ik in één adem heb uitgelezen en dat mij tot tranen roerde is alweer wat ouder: A little life van Hanya Yanagihara. Theatergroep Amsterdam heeft er eind vorig jaar een toneelvoorstelling van gemaakt, die binnen de kortste keren was uitverkocht dankzij de lovende recensies. Ik heb nu gelukkig kaartjes voor de reprise in het najaar en ben erg benieuwd naar hun interpretatie van dit prachtige verhaal."

Artikel delen