Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

90 organisaties vragen aandacht voor natuur aan nieuwe Kamerleden

Alle nieuwe Tweede Kamerleden kregen bij hun installatie vandaag een kamerplant aangeboden. Groene tv-tuinman Lodewijk Hoekstra deed dit namens 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, om hen een ‘groene start’ te wensen.

Vogelbescherming Nederland 6 december 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De organisaties – van bouwbedrijf Heijmans tot de ANWB en verschillende natuur- en milieuorganisaties - willen met deze actie benadrukken dat één onderwerp de essentiële basis is van alle thema’s waar de nieuwe Kamerleden aan zullen moeten gaan werken: de natuur. Want zonder de natuur komen alle belangrijke thema’s als gezondheid, woningbouw, landbouw en klimaat in gevaar.

We kunnen simpelweg niet zonder natuur, stellen de organisaties. Zonder robuuste natuur is een leefbaar Nederland niet haalbaar. De natuur geeft ons schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. We kunnen de natuur niet links laten liggen. Daarom riepen zij de nieuwe Tweede Kamerleden vandaag op: bouw in deze nieuwe politieke periode samen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.