Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Nieuw: AIM MaatregelChecker

Met de MaatregelChecker maakt u snel overzichten van voorschriften en maatregelen uit het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling. De AIM MaatregelChecker is bedoeld voor professionals die voldoende kennis hebben van het Activiteitenbesluit.

InfoMil 17 september 2018

Voor professionals

De

AIM MaatregelChecker

is bedoeld voor professionals. Om de MaatregelChecker te kunnen gebruiken moet u weten welk type inrichting het bedrijf is (A, B of C). Ook moet u bekend zijn met de structuur van het Activiteitenbesluit en met de juridische omschrijvingen van de activiteiten van het Activiteitenbesluit.

U kunt de AIM MaatregelChecker

niet

gebruiken om een melding Activiteitenbesluit in te dienen. Gebruik daarvoor de gewone AIM (

Activiteitenbesluit Internet Module

).

Welke overzichten maakt de MaatregelChecker

U maakt overzichten voor maximaal 20 activiteiten uit het Activiteitenbesluit binnen een bedrijf, zonder de volledige AIM-vragenboom te doorlopen. De AIM Maatregelchecker genereert via een snelle route de volgende bestanden:

  • Maatregelen (pdf)

  • Maatregelen als checklist

  • Maatregelen in spreadsheet

  • Artikelen besluit en regeling

Aanleiding

Professionele gebruikers gaven aan dat het samenstellen van het voorschriften- en maatregelenpakket in de AIM tijdrovend is. Ze moeten hiervoor namelijk de hele vragenboom van de AIM doorlopen. Veel van de vragen in de AIM gaan over het bepalen van vergunningplicht en meldingsplicht en zouden ze liever kunnen overslaan.

Voor deze gebruikers is met de AIM MaatregelChecker een snelle route beschikbaar om overzichten met voorschriften en maatregelen te maken.

Artikel delen