Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Handreiking NIBM geactualiseerd

De handreiking NIBM is weer actueel.De Handreiking luchtkwaliteit: niet in betekenende mate bijdragen (NIBM) is geactualiseerd. De handreiking uit 2008 volgt nu weer de actuele regelgeving voor luchtkwaliteit.Zo zijn ook enkele voorbeelden aangepast aan actuele inzichten, jurisprudentie en regelgeving. De wijzigingen gaan bijvoorbeeld over:

InfoMil 27 november 2013

De handreiking NIBM is weer actueel.

De Handreiking luchtkwaliteit: niet in betekenende mate bijdragen (NIBM) is geactualiseerd. De handreiking uit 2008 volgt nu weer de actuele regelgeving voor luchtkwaliteit.

Zo zijn ook enkele voorbeelden aangepast aan actuele inzichten, jurisprudentie en regelgeving. De wijzigingen gaan bijvoorbeeld over:

  • Ontwikkelingen in het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.

  • Het blootstellingscriterium en het toepasbaarheidsbeginsel.

  • Gebruiksmogelijkheden van de NIBM-tool.

  • Ontwikkelingen binnen de OBM toets, het Activiteitenbesluit en de mogelijkheid tot het stellen van maatwerkvoorschriften.

De handreiking licht het begrip NIBM uitgebreid toe, en beschrijft ook de relatie met andere regels voor luchtkwaliteit. De handreiking geeft praktische uitleg over de manier waarop overheden kunnen bepalen of een project NIBM is. De handreiking heeft daarbij dus geen formeel juridische status.

De

handreiking

is beschikbaar op de pagina: 'Niet in betekenende mate bijdragen (NIBM)' waar ook het begrip NIBM wordt

toegelicht

.

Door

InfoMil

Artikel delen