Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Gesprek alleen zonder taboes bij alle partijen zinvol

Tot het kabinet toezegt dat serieus gesproken kan worden over doel, tijdspad en invulling van maatregelen kan LTO helaas niet op de uitnodiging tot een gesprek onder leiding van Johan Remkes ingaan.

LTO 26 juli 2022

LTO Nederland heeft eerder helder aangegeven dat gesprekken alleen zin hebben wanneer het in openheid kan gaan over (1) tijdspad, (2) doelen alsmede (3) middelen, zoals onder meer brede innovatie, het niet verankeren van de methodiek van kritische depositie waarde (KDW) in de wet en aandacht voor het perspectief voor de landbouw.

Uit de uitnodiging van Remkes blijkt dat hij onafhankelijk en zonder taboe het gesprek wil voeren. Dat is verheugend. De gesprekken zijn, zo schrijft Remkes, telkens met een of meerdere leden van het kabinet. Dat roept terughoudendheid op. Het kabinet heeft zich bij herhaling onwillig getoond om het over genoemde zaken zoals door LTO verzocht te hebben. Dit is zowel in Kamerdebat als persconferenties door verschillende bewindspersonen herhaald.

In reactie op de uitnodiging van Remkes vraagt LTO daarom of ook het kabinet zonder taboe het gesprek aan wil gaan. Als dat niet het geval is dan is, zoals eerder reeds aangegeven, een gesprek weinig zinvol.

Publicatie

Brief LTO aan ministers Van der Wal en Staghouwer

Zie ook

Remkes: ''ruimte om gezamenlijk tot oplossingen te komen''

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.