Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Een nieuwe norm voor de parkeergarage van de toekomst!

NEN 2443:2013 'Parkeren en stallen van personenauto's op terreinen en in garages' is een norm die zich richt op diverse aspecten van parkeergarages en parkeerterreinen. Door ontwikkelingen zijn er goede redenen om NEN 2443 te herzien. NEN organiseert een bijeenkomst om de interesse voor de herziening van NEN 2443 te peilen.

NEN 8 februari 2017

Nieuws

Er zijn diverse aspecten in

NEN 2443

worden beschreven. Voorbeelden hiervan zijn veiligheid en duurzaamheid. Als het gaat om de veilgheid is er een erkend systeem, het stuwdrukventilatiesysteem, waarmee (sociaal) veilige parkeergebouwen gerealiseerd kunnen worden. Ook duurzaamheid wordt al een langere tijd centraal gesteld. Hierbij kan worden gedacht aan parkeergarages op juist gekozen locaties. Dit zorgt voor minder zoekverkeer en dus ook beduidend minder milieubelastende effecten.

Ontwikkeling

Nieuwe ontwikkelingen in de bouw-, installatie- en verlichtingstechniek zullen ook invloed hebben op de gebouwde parkeervoorzieningen.

De ontwikkeling op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en bouw-, installatie- en verlichtingstechniek gaat dermate snel dat het van belang is die op de voet te blijven volgen, waardoor er nu een aanleiding is om deze norm te herzien en aan de huidige stand van de techniek aan te passen.

Ook de opkomst van nieuwe informatietechnologie in de personenautos zelf vraagt om een herziening.

Geïnteresseerden worden verzocht uiterlijk 1 maart 2017 aan te geven of men interesse heeft in deelname aan de eerste vergadering via

bi@nen.nl

.

Artikel delen

KENNISPARTNER

Daniëlle Roelands-Fransen

Daniëlle Roelands-Fransen