Bij de exploitatie van horeca komen veel regels kijken. Zo mag er enkel een horecabedrijf geëxploiteerd worden wanneer het bestemmingsplan van de desbetreffende buurt dat toestaat. Voorts geldt een vergunningplicht voor het openen van een terras en het schenken van alcohol, en dient de horeca-ondernemer zich aan openings- en sluitingstijden te houden om overlast te voorkomen.
Het momenteel aanhangige wetsvoorstel ‘Wet regulering mengformules’ moet het voor (horeca)ondernemers makkelijker maken om diverse diensten aan te bieden, zoals het combineren van een winkel en café. De toekomstige Alcoholwet zal naar verwachting leiden tot een strengere leeftijdscontrole bij het verkopen van alcohol.
Omgevingswetuitspraak over of sprake is van horeca dan wel detailhandel in de zin v.h. omgevingsplan
SamenvattingSamenvoegen van panden tóch aangemerkt als bestaande horeca-inrichting
Jurisprudentie – SamenvattingenIs het nuttigen van gebakken vis buiten bij de viswinkel een horeca-activiteit?
SamenvattingNieuwe geluidseisen voor horeca Stadsplein blijven voorlopig buiten werking
SamenvattingSamenvoegen van panden tóch aangemerkt als bestaande horeca-inrichting
Jurisprudentie – SamenvattingenOmgevingswetuitspraak over of sprake is van horeca dan wel detailhandel in de zin v.h. omgevingsplan
SamenvattingIs het nuttigen van gebakken vis buiten bij de viswinkel een horeca-activiteit?
SamenvattingNieuwe geluidseisen voor horeca Stadsplein blijven voorlopig buiten werking
Samenvatting