Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Brandbestrijding in ondergrondse parkeergarages

Deze handreiking voor de voorbereiding op en de aanpak van de brandbestrijding in ondergrondse parkeergarages is gepubliceerd door de Brandweeracademie van het IFV. In de uitgave worden verschillende onderdelen uit de doctrine brandbestrijding toegepast, leidend tot een praktische denk- en handelwijze voor de aanpak van parkeergaragebranden.

IFV 14 januari 2022

Handreikingen

Handreikingen

Het gaat om een praktische toepassing van:

  • de Basisprincipes van brandbestrijding;

  • het vangnet van situationele commandovoering;

  • het kenmerkenschema;

  • de sturingsdriehoek.

De Basisprincipes van brandbestrijding kunnen worden gezien als een standaardwerkwijze, die altijd kan worden toegepast. Voor bijzondere gebouwen is het denkbaar dat conform de sturingsdriehoek een ‘standaardafwijking’ wordt ontwikkeld. Deze handreiking kan dienen als de standaardafwijking voor ondergrondse garages.

Het denkraam uit dit document is breed toepasbaar, ook in andere regio’s. Het document is afgestemd en besproken met onderzoekers van het lectoraat Brandweerkunde en vertegenwoordigers van de veiligheidsregio’s Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Twente.

Publicatie

Brandbestrijding in ondergrondse parkeergarages: Handreiking voor de voorbereiding op en de aanpak van de brandbestrijding

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.