Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Zuid-Holland looft prijs uit voor beste betaalbare woningbouwproject

De provincie Zuid-Holland looft een prijs uit voor het beste betaalbare woningbouwproject voor sociale huur, middenhuur of betaalbare koopwoningen. De Betaalbaar Wonen Prijs zet gemeenten, corporaties en bouwers in het zonnetje die met hun projecten bijdragen aan een betaalbare woningvoorraad.

Provincie Zuid-Holland 30 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Gedeputeerde Anne Koning: “In de dichtst bevolkte provincie van Nederland is het nog steeds mogelijk om betaalbaar te bouwen. En dat is keihard nodig, want steeds meer mensen lopen vast op de woningmarkt. Met de Betaalbaar Wonen Prijs laten we zien hoe we betaalbare woningen wél kunnen realiseren en delen we ervaringen.”

Nieuwbouw, transformatie of flexwoningen

Het kunnen projecten zijn voor nieuwbouw, transformatie en/of flexwoningen. Een jury van onafhankelijke deskundigen beoordeelt de inzendingen op elementen als betaalbaarheid en het woonplezier van inwoners. Zij krijgen bonuspunten voor hoeveelheid sociale huur, duurzaamheid, leefbaarheid, ontwerp en de inspanningen die het team heeft geleverd.

Gedeputeerde Anne Koning reikt de prijs uit tijdens de Zuid-Hollandse Woonconferentie 2024 op 5 september 2024. Aanmelden kan tot 9 juni 2024.

Projecten die in aanmerking komen voor de prijs zijn gerealiseerd na 1 januari 2022 en bestaan voor minimaal tweederde uit betaalbare woningen. Projecten moeten minimaal 25 woningen omvatten.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.