Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Wijziging woningbouwimpuls: eis minimum aantal woningen

In juni heeft de VNG gereageerd op de internetconsulatie voor het wijzigen van de regeling woningbouwimpuls. In onze reactie gaven we aan bezwaar te hebben tegen de financieringssystematiek en het onderscheid tussen grotere en kleinere gemeenten. De regeling is nu gewijzigd zonder aandacht voor onze inbreng.

VNG 19 juli 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Op de internetconsultatie zijn 13 reacties gekomen, waaronder die van de VNG.

Onderscheid tussen kleine en grote gemeenten

In de regeling wordt een onderscheid gemaakt tussen gemeenten met meer of minder dan 50.000 inwoners. Grote gemeenten mogen projecten indienen met minimaal 500 woningen. Kleine gemeenten mogen projecten indienen met minimaal 200 woningen. De VNG is het niet eens met het onderscheid tussen grote en kleine gemeenten. Een gemeente heeft een bouwopgave die aansluit op de lokale ruimtelijke condities. Een project met minder dan 500 woningen in een grote gemeente dat met de woningbouwimpuls versneld kan worden mag niet onder doen voor een vergelijkbaar project net over de gemeentegrens van een kleine gemeente. Bovendien is de grens van 50.000 inwoners in onze optiek arbitrair.

Vierde tranche woningbouwimpuls

De gewijzigde regels zijn van toepassing op de vierde tranche waarin gemeenten subsidie kunnen aanvragen. Naar verwachting wordt die tranche eind augustus 2022 opengesteld.

Zie ook

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.