Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Wijziging subsidie voor ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting

Vanaf 19 oktober 2022 wijzigt de Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten in ouderenhuisvesting (SOO). Het budget voor de regeling wordt in totaal met € 16 miljoen verhoogd in 2022 en 2023. En initiatiefnemers van ouderenhuisvesting voor bewoners met een zware zorgvraag, kunnen nu óók de SOO aanvragen.

Aedes 19 oktober 2022

Budget verhoogd

In 2022 en 2023 wordt het budget voor de regeling in totaal met €16 miljoen verhoogd. In 2022 van €20 naar €28 miljoen. Initiatieven en partijen kunnen tot 30 november 2022, 17:00 uur de SOO aanvragen (1). Voor de tweede openstelling van de regeling in 2023 is er straks €26 miljoen beschikbaar in plaats van de eerdere €18 miljoen.

Maximum aantal bewoners met zware zorgvraag vervalt

Voorheen gold dat maximaal 50% van de bewoners een zware zorgvraag mocht hebben. Dit maximum vervalt nu. Daardoor kunnen initiatieven die zich richten op bewoners met een zware zorgvraag, nu ook gebruikmaken van de SOO.

Meer vraag naar ontmoetingsruimten

Steeds meer 55-plussers vinden het fijn om in een woonvorm te wonen waar het gemakkelijk is anderen te ontmoeten en elkaar te ondersteunen. Burgerinitiatieven, woningcorporaties en marktpartijen bouwen hiervoor ontmoetingsruimten. De SOO helpt partijen om dit te realiseren.

Meer weten over de SOO of de SOO aanvragen?

Meer informatie vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bron

  1. https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/soo

Zie ook

Stimuleringsregeling ontmoetingsruimten ouderenhuisvesting nog open, aanvragen mogelijk

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.